Krkonoše

Blog

vyhlídka Čertova kazatelna

Na brdský Olymp

 

Dnes pro vás mám tip na jedno pohodové dopoledne strávené v brdských lesích. Nedaleko Hostomic, asi půl hodinky za Prahou, se nachází vrchol Plešivec, jinak také známý jako brdský Olymp. A právě kolem Plešivce lze udělat moc pěkný okruh zelenými lesy, kamenitými stráněmi, cestou přes nejednu zajímavost.

MAPA trasy vám napoví, avšak níže si můžete prohlédnout, co vás čeká.

Trasa je plánovaná tak, aby bylo možné udělat okruh od auta a zpět k němu. Zaparkovat je možné u rozcestníku Klínek. Zde také staví autobus na zastávce Jince, Plešivec. Odtud vede červená turistická značka kolem studánky U Eliščiny cesty k plešiveckému sedlu. Zde se vyplatí udělat si odbočku na Krkavčí skály a pak až pokračovat dál na vrchol, pod kterým se můžete kochat výhledy z Čertovy kazatelny. Červená vás dále zavede kolem Fabiánovy zahrádky na rozcestí se žlutou značkou. Žlutou budete následovat jen chvilku, na dalším rozcestí pokračuje cesta po zelené až k Smaragdovému jezírku, odkud vás zavede kolem viklanu modrá turistická značka zpět do výchozího bodu. Celkem ujdete necelých pohodových 8 kilometrů a obejvíte část z toho, co Brdy nabízejí.

Krkavčí skály
Vyhlídka Čertova kazatelna
Smaragdové jezírko

 

Celou cestu jsme absolvovali s našimi dvěma čtyřnohými parťáky a skoro nikoho jsme nepotkali. Parkovali jsme jako druhé auto (kolem osmé hodiny ranní). Při návratu, od viklanu, ale začalo lidí přibývat a cestou nahoru se tvořil řídký zástup. Parkoviště již bylo plné.

 

 

Pokud byste se v dané lokalitě nacházeli a chtěli dál objevovat Brdy, pak doporučuji ještě tento výlet nebo si naplánujte výlet sami. Zde jsem sestavila souhrn toho nejhezšího.

 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on