Krkonoše

Blog

krajina pod Březníkem

Z Modravy na Březník

 

Z Modravy na Březník. Tedy pouze k hájence přes Cikánskou slať. Prý je od hájenky jeden z nejhezčích výhledů a pohledů na Šumavě vůbec. Nám pršelo, takže se samotný kopec Březník skrýval v mlze, ale my máme takové výlety o to radši.

 

Ačkoliv naše auto mělo na parkovišti na Modravě společnost, směrem po zelené turistické značce jsme do kopce vyráželi sami. Chvíli to vypadalo, že výlet budeme muset vzdát, jelikož náš malý kříženec začal pokulhávat. Nakonec však packu rozchodil a my se tak mohli cestou kochat krásnou šumavskou přírodou zahalenou do deštivého a mlhavého dne.

Po prvotním stoupání z Modravy vede cesta víceméně po rovině, po lesní cestě či asfaltu. Výjimkou je samozřejmě chodníček ze dřeva, jenž překlenuje Cikánskou slať. Terén nahrává i četných cyklostezkám, po kterých vedla většina našeho okruhu.

 

MAPA VÝLETU

 

 

Klady a zápory výletu

+ Na parkovišti na Modravě lze v parkovacím automatu platit i kartou.

+ Na Březníku je možnost občerstvení. Vedle hájenky je však i přístřešek s posezením zhruba tak pro 8 lidí. Na místě se nachází nouzové nocoviště.

+ Jelikož lze naplánovat trasu v nejkratší možné délce pouze tak, jak jsme ji absolvovali my, cestu jsme absolvovali vlastně sami, bez jiných turistů.

– Asfalt na většině trasy. Od hájenky až na Modravu. Pro nás mírné negativum, někomu to může vyhovovat.

 

Jezerní slať

Cestou z Modravy zpět do apartmánu v Kubově Huti jsme si ještě udělali zastávku na Jezerní slati. Paradoxně…z názvu se může zdát, že si návštěvník užije pěkné výhledy do rašeliniště obklopující jezírko. Zde tomu tak však není. Právě kvůli těžbě rašeliny jako důležité komodity byla voda z krajiny odvedena. Více se dozvíte na pěkně zpracovaných infotabulích na místě;)

My však z návštěvy zklamaní nebyli. Naopak! Trochu jsme se dovzdělali, poznali nové pěkné místo a užili si výhledy do mlhavé krajiny z dřevěné vyhlídkové věže.

 

 

Klady a zápory výletu

+ Platit na malém parkovišti u slatě lze pomocí SMS (avšak ne kartou). Komu by se nechtělo jezdit autem, přímo u parkoviště je zastávka autobusu.

+ Na parkovišti jsou udržované Toiky i pěkné sezení.

 

Pokud byste chtěli další tipy na výlety po krásné Šumavě, proklikněte se na itinerář našeho pobytu;).

 

 

 

 

 

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on